Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандал на Олимпиадата, ВАР отмени гол два часа след края на мача

Със скандал започна футболният турнир при мъжете на Олимпийските игри в Париж.  

Двубоят между Аржентина и Мароко предложи голяма драма, след като тимът от Африка бе близо до успеха, преди световният шампион да изравни в дълбоко в добавеното време на срещата (116-а минута). 

Привържениците  на Мароко не приеха добре късното изравняване, а част от тях нахлуха на терена. Играчите на Аржентина се опитаха да се приберат в съблекалнята, но бяха атакувани от “звукови бомби”. Преди това към тях от трибуните полетяха пластмасови бутилки, чаши и други предмети.


Два часа след ексцесиите стана ясно, че съдията всъщност е прибрал отборите, а не е свирил края на двубоя. След подновяването на мача двата тима изиграха допълнителни три минути, а мачът завърши с победа на Мароко с 2:1.

Преди тези сцени Софиан Рахими откри резултата в добавеното време на първата част, а след това се разписа от дузпа в 51-ата минута. Влезлият като резерва Джулиано Симеоне върна надеждите на тима на Хавиер Масчерано в 68-ата минута. Съдията даде 15 минути добавено време на второто полувреме, а аржентинците стигнаха до изравняване в 106-ата минута чрез попадение на Кристиан Медина. Пред той да успее да прати топката в мрежата тя на два пъти се удари в гредата.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна