Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на ШЛ

Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на Шампионската лига
Снимка: БТА

Лудогорец победи с 2:0 у дома Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. 

Преди почивката българският шампион достигна до сериозна преднина, която се дължи на попаденията на Бърнард Текпетей и на Тодор Неделев от дузпа.

Довакините взеха аванс още в деветата минута. Рик Джонатан подаде към Якуб Пьотровски, а участвалият на Евро 2024 национал на Полша към Бърнард Текпетей и той вкара топката във вратата на отбора от Беларус.

Руан Секо изпусна добра възможност за втори гол след близо четвърт час игра. Бразилският нападател пресече подаване между двамата централни защитници на Динамо, но след това си поведе силно топката и тя попадна в Лапуков. 

Лудогорец направи бърза атака в 16-ата минута. Първо удар на Аслак фон Витри беше спасен от Фьодор Лапуков, но след това кълбото достигна до Тодор Неделев, който шутира, но ударът му беше блокиран и топката излезе извън очертанията на терена.

Динамо изпусна възможност да изравни резултата в 27-ата минута. Трофим Мелниченко намери Вадзим Пихас, който стреля, но Серджио Падт спаси вратата си от попадение. 

Албанският рефер Елдорян Хамити отсъди дузпа за Лудогорец в 44-ата минута за нарушение на Сергей Политевич в наказателното поле срещу Тодор Неделев. Неделев се разписа от бялата точка с първото си попадение за разградчани в евротурнирите.

След почивката Лудогорец продължи да контролира събитията на терена. В 47-ата минута Рик Джонатан проби отляво, подаде към Бърнард Текпетей, който продължи за Тодор Неделев, но той от чиста позиция не можа да се разпише за втори път в двубоя. 

Точно 12 минути след това Рик Джонатан извиде Пьотровски, а полякът шутира от малък ъгъл, но вратарят на гостите изби в корнер.

Последваха опити за натиск от страна на Динамо, но защитата на Лудогорец се справи стабилно със ситуациите в наказателното поле пред Падт. 

Срещата-реванш между двата отбора ще се проведе на 31 юли в Унгария.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна