Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образование в Лондон, кариера в България: Историята на Кристиян Доброславов

| обновено на 25.07.24 в 10:24
Снимка: Pixabay

В рубриката „Темите на деня“ на предаването „Нашият ден“ гостува Кристиян Доброславов – млад човек, който въпреки образованието си в Англия, избира да се развива в България. Разказвайки за живота си в Обединеното кралство и предизвикателствата пред младите хора, Кристиян сподели своите лични преживявания и мотиви за връщането си в родината.

"Завърших наскоро в Лондон, буквално преди осем-девет месеца", разказва Кристиян. Той е дипломиран в сферата на музикалното продуциране и диджей пърформанс, като преди това завършва френска езикова гимназия в България. Веднага след гимназията той заминава за Лондон, воден от стремежа да намери по-добри възможности за развитие.

Кристиян сподели и впечатленията си от клубната сцена в Лондон, която според него започва да се развива през 70-те години. „Имало е много време и пространство да се разгърне“, обяснява той. Според него България има нужда от поне 30 години, за да навакса.

В ефира на "Нашият ден", Кристиян разкрива, че е заминал за Лондон и под влиянието на негативното говорене на възрастните за България. В онзи момент е бил убеден, че иска да замине. Но в Лондон разбира, че не е заминал, за да търси реализация в чужбина, а защото е мислил, че няма да може да се реализира в България.

Въпреки първоначалните му намерения да намери развитие в Лондон, Кристиян решава да се върне в България. „Знам къде искам да съм“, споделя той. Още първите месеци в Лондон той си казва, че иска да се развие там и след това да се върне в родината си. Кристиян се смята за патриот и много обича държавата и града си.

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени