Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха изслушването на министър Калин Стоянов в НС

Снимка: Ани Петрова

Депутатите отмениха изслушването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради „негови неотложни ангажименти, свързани с усложнената обстановка по границата и опасността от навлизане на пожари от гръцка страна на българска територия“. 

Към програмата си включиха и приемане на първо четене на промени в Кодекса на труда и Кодекса на социално осигуряване, както законопроект за денонсиране на споразумение с Република Молдова за подпомагане на Тараклийския държавен университет.

Преди изслушването на министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова, в декларация, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за радикални мерки, след като публикуваният вчера годишен доклад на ЕК за върховенството на закона е показал, че имаме проблем с правораздаването и демокрацията:

"Проблем имаме, уважаеми сънародници, защото в нашата държава имаме завладяна прокуратура! Прокуратурата е частна собственост на един човек, Пеевски се казва. Тази прокуратура работи под изключително личното давление на този човек. Тази прокуратура осигурява чадър над определени бизнеси, престъпни групировки и всичко останало, което се сетим. Решението е много просто - докато няма арести, докато не бъде арестуван и главният прокурор включително, днес, най-късно тази вечер, хипотетично, ние няма да можем по никакъв начин да успеем да освободим държавата от тази мафиотска хватка". 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени