Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири моноспектакъла на Сцена "Централни хали"

За първи път новото артпространство Сцена "Централни хали" ще предложи на зрителите моноспектакли. Техен продуцент е Денис Ставров.

Началото поставя "Кученцето се засмя" на 26 юли. Актьорът Севар Иванов се превъплъщава в Артуро Бандини, който е нагледен пример за деградиращата сила на Егото и неговата разрушителна мощ, която стремглаво може да отдалечи една личност от реалността. Реалност, която бива изместена от мечтите, където себелюбие и нарцисизмът стигат до краен предел.

На 16 август ще бъде "Вкусът на живота". Наталия Цекова е в центъра на комедийно представление, в което се проследява преживяванията и емоциите на един главен готвач в реномиран ресторант в България, който уж е от Куба, но всъщност е… местен и трябва да скрие произхода си на всяка цена.

Моноспектакълът на Яна Огнянова "Преподавай трудно" ще зарадва зрителите на 20 август. Актрисата влиза в ролята на: учителка по английски, 10 амбициозни родители, 6 ученици, Павел с 43 фобии, фолк певица, опитваща да научи английски, таксиметров шофьор и съпруг, който говори само гръцки.

През септември Яна Огнянова ще участва и в "Жената е странно животно". Нейната героиня е неуспяла, безработна актриса, която си търси работа, а между другото – и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена… или по-скоро различно животно.

Велин Манов разговаря с продуцента Денис Ставров за моноспектаклите и за нови два проекта, свързани с Оля Стоянова, както и за нов спектакъл с режисьор и автор Георги Кючуков в "Артефир". 

Снимки – sofia-hali.bg
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени