Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тошко Йорданов: Министерството не е превело нито лев за Културно-информационния център в Скопие

Снимка: БГНЕС

От началото на годината Министерство на културата не е превело нито един лев от предвидените в държавния бюджет 1 млн. лв. за българския културно-информационен център в Скопие. Това съобщи в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Той отправи предупреждение:

"И това поставя българския културно-информационен център в изключително трудна и тежка ситуация пред неговите партньори на място и същевременно уронва престижа на страната ни. Излиза, че Министерството на културата саботира първо - решението на Народното събрание. Второ - работи срещу националния интерес на България. Трето - показва на македонската страна, че могат да продължат да отлагат включването на българите в конституцията, защото на държавата ни не ѝ пука какво става там! Предупреждаваме министъра на културата да си влезе в задълженията и незабавно да отпусне предвидените средства. Иначе просто не е за този пост този човек".

По думите му след "престъпното премахване на ветото пред РСМ от ПП ДБ, ГЕРБ и ДПС" българите в Република Северна Македония продължават да са подложени на терор, а културните ни центрове - затваряни, обстрелвани и разрушавани.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени