Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лена Бориславова: ПП-ДБ няма притеснения от заканите на Пеевски

Лена Бориславова
Снимка: БТА

Депутатът Лена Бориславова заяви, че ПП-ДБ няма притеснения заради заканите на Делян Пеевски да сезира прокуратурата:

"Това е г-н Делян Пеевски, който е санкциониран за корупция в особено големи размери. Това е лице, което онагледява целия модел на завладяната държава и аз да призова колегите в комисията за Нотариуса и Пепи Еврото този следобед да направят решителна крачка и да гласуват в подкрепа на предложението за изслушване на г-н Делян Славчев Пеевски в тази комисия. Както сме заявявали многократно, нямаме никакви притеснения от работата на институциите, които със сигурност биха били използвани като бухалки, както виждаме, че се използват".

Депутатът от ПП-ДБ Асен Василев пък заяви, че не е виждал записите с Живко Коцев и коментира намеренията на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски да сезира прокуратурата:

"Да праща каквото иска! Няма никакъв проблем прокуратурата да се произнесе, но Делян Пеевски е минало-свършено. Прокуратурата нека да си разследва! Ако искат да викнат на разпит и кучето!".

По-рано днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски съобщи, че утре внася в прокуратурата публична информация за корупционните практики на ПП-ДБ.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени