Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спонтанен протест затвори за час "Петрохан"

Снимка: Любо Андреев

Спонтанен протест срещу тежкотоварния трафик през "Петрохан" затвори за час тази сутрин старопланинския проход. Протестиращи спрели движението малко след 9:00 часа и за броени минути се образувала километрична опашка. Това обясни общинският съветник от Берковица Милован Жан Панталеев, който попаднал в блокадата и подкрепил протеста срещу преминаването на тирове през прохода.                   

"Исканията на хората до момента не са уважени. Вчера е изтекла заповедта на Агенцията, която беше за временната организация на движението до 23 юли. Беше заявено лично от министър Коритарова, която дойде на един от протестите, че ще бъде само за един месец, ще се направи задълбочен анализ и евентуално ще се преустанови това трасе за тежкотоварни автомобили. Не знам какви анализи са направили, но всъщност положението е трагично през прохода.  И тази нощ с часове са останали блокирани стотици автомобили между тировете, защото два тира са били закъсали. Това се случи многократно, не само тази нощ. Постоянно има проблеми. Да, тежки инциденти няма, както се казва в официалната позиция, но това не означава, че трябва да бъдат пренебрегвани леките инциденти и множеството ситуации, които са предпоставки за ПТП..."

Официално няма насрочен нов протест, намеренията на протестиращите са оттук нататък да се събират инцидентно, без да обявяват предварително кога ще блокират прохода, поясни общинският съветник.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени