Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира изграждането на нов индустриален парк в Русе

Снимка: БГНЕС

Изграждането на нов индустриален парк по Плана за възстановяване и устойчивост започна в Русе, а служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов се срещна с представители на местната власт и бизнеса. 

26 милиона лева европейски средства получава фирмата, която ще изгради "Индустриален парк ЛВЗ" в Русе по Плана за възстановяване и устойчивост. 

Общо 11 такива индустриални зони и паркове ще бъдат създадени на територията на цялата страна, а проектът, който е получил най-висока оценка, е на терена на бившия Локомотиво-вагонен завод в Русе и той има история от 1862 г. 

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов акцентира върху реиндустриализацията на страната и политиката за насърчаване на инвестициите:

"Ние бихме могли да съчетаем подходящия административен подход към инвеститора, изграждането на самия индустриален парк, и финансирането на парка, което вече дава цялостен облик. И, ако тази тенденция продължи след нас и държавата не отстъпи от нея, до пет-седем години България може да бъде съвсем различна".

Индустриалният парк трябва да заработи на 1 януари 2026 г. и общата му стойност надхвърля 100 милиона лева. 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени