Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на международните превозвачи готви протести

Автор:
Георги Гвоздейков
Снимка: БТА

Съюзът на международните превозвачи готви протести заради затворената за ремонтни дейности отсечка Ботевград - Мездра и ремонта на Дунав мост при Русе.
В отворено писмо до медиите превозвачите посочват, че нямат възможност да осъществяват дейността си нормално и това става на фона на пълно бездействие от страна на Министерството на транспорта.
В отговор министър Георги Гвоздейков заяви, че част от исканията им не са в неговите правомощия и че следващата седмица ще се срещне с представители на бранша.
"Днес съм се чул с представители на тази асоциация лично по телефона и сме се разбрали, защото аз винаги съм се отнасял с внимание и уважение към тези хора конкретно и техните проблеми, които зависят пряко от Министерство на транспорта и съобщенията.
Аз винаги съм бил медиатор между страните. Тъй като това са искания, които касаят пряко Министерството на регионалното развитие, да речем и "Гранична полиция", тъй като има искания за по-бързо преминаване през граничните контролни пунктове, и днес съм поел ангажимент лично пред председателя на сдружението да направим другата седмица среща.
Подходили са малко по-емоционално, разбираемо защо, но в крайна сметка няма абсолютно никакво напрежение между нас", каза Гвоздейков.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна