Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
Биографичният филм „Стоичков“ тази неделя по БНТ 1

В неделя, 28 юли, от 14:20 ч. БНТ 1 ще излъчи документалния филм „Стоичков“, посветен на живота и професионалната кариера на футболната легенда Христо Стоичков.

В продукцията от 2012 г. участват световноизвестни звезди, сред които Йохан Кройф – треньор на Стоичков в най-бляскавия му период в „Барселона“ и негов ментор в живота, тенорът Хосе Карерас – почитател и приятел на Стоичков, съотборниците му Чики Бегиристайн, Алесанко и Еусебио, мениджърът му Хосе Мария Мингея, работил с Марадона, Ривалдо и Роналдо. Зрителите ще видят и знакови за българския футбол имена като Димитър Пенев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов. Специална роля във филма има големият актьор Иван Иванов, който загубихме през януари 2024 г.

„Стоичков“ е най-гледаният български документален филм в последните 35 години, с участие на десетки международни кинофестивали и прожекции в над 50 страни по целия свят. Сценарист и режисьор е Борислав Колев, оператор е Григор Кумитски.

Веднага след филма „Стоичков“ – от 15:50 ч. по БНТ 1 – не пропускайте знаменития двубой България - Германия от световното първенство по футбол през 1994 г. С повторения на емблематичните мачове на националния ни отбор в САЩ обществената телевизия отбелязва 30-ата годишнина от историческото четвърто място. Повторението на срещата България - Германия ще започне със специално студио с водещ Радостин Любомиров и ексклузивен гост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени