Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетапното миене на столичните улици продължава

Снимка: Георги Нейков

Поетапното измиване на столичните улици продължава, припомня Центърът за градска мобилност и предупреждава шофьорите да следят графика за миене на улиците и да преместват предварително колите си. В противен случай автомобилите им ще бъдат принудително премествани с "паяк".

Според публикувания на интернет-страницата на Центъра за градска мобилност график, между 28 юли и 03 август ще се мият поетапно улиците в район "Лозенец". Измиването е планирано под формата на "карета" с временно затваряне на движението от 7.30 до приключване на миенето, но не по-късно от 16:30 ч всеки ден в съответната зона.

За да се избегне преместване на паркираните автомобили с "паяк" от екипите на центъра за градска мобилност, собствениците им трябва да ги преместят предварително, като са посочени и препоръчителни зони, в които могат да ги оставят.

Ако все пак сте пропуснали да преместите колата си, ще се наложи да позвъните на Центъра за градска мобилност ,за да получите информация за локацията, където я е откарал паяка , добрата новина е ,че няма да ви санкционират за това принудително преместване.

По време на измиването по график Платените зони за паркиране не работят, уточняват още от Центъра за градска мобилност.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна