Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 200 новоназначени директори на училища ще преминат практически обучения

Снимка: Ани Петрова

Всички близо 200 новоназначени директори на училища в страната ще преминат практически обучения в Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти в град Банкя,  информират от Министерството на образованието и науката, предаде репортер на БНР.

Обученията стартираха миналия месец и ще продължат до 28 август като целта е всички нови ръководители на образователни институции да преминат усилена професионална подготовка преди началото на учебната година. Абсолютен приоритет в политиката на Министерството на образованието през настоящата година е провеждането на поредица от практически обучения за новоназначените директори в училищната мрежа, посочва заместник-министър Емилия Лазарова, цитирана от пресцентъра на МОН.

В обученията се акцентира сериозно върху изграждането на стратегическа визия за управление, както и върху нормативната подготовка за стартиране на учебната година.

Директорите ще усвояват нови знания, с които ще подобрят социалния диалог и организационната култура в училищата. Обученията имат и финансова насоченост, като новите титуляри ще имат възможност да повишат компетенциите си при управлението и разпределението на делегираните им бюджети.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна