Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС да осигури условия за настаняване на пострадалите от пожари, прие регионалната комисия

Снимка: БТА

Парламентарната Комисията по регионална политика и местно самоуправление прие проект на решение, което задължава Министерски съвет да осигури нужните условия за настаняване на пострадалите от пожарите и да възстанови разрушените терени в община Болярово. Редакционни поправки на част от предвидените мерки ще бъдат направени в пленарна зала.
Народните представители от групата на "Възраждане“ предлагат проект на решение, което включва четири основни мерки за засегнатите хора от селата Горска Поляна, Воден и Крайново. 
Първо – фургоните, в които са настанени бедставащите хора, да бъдат оборудвани с климатици, ако няма поставени климатици - хората да бъдат настанявани по хотели, да им се осигури целева помощ за потребявана електроенергия в размер от 120 лв. на месец на всяко домакинство, както и да се ангажира  Агенция "Пътна инфраструктура" в дейностите по разчистване и възстановяване на пострадалия район. 
Съображенията на депутатите от другите парламентарни групи са свързани най-вече с помощта от 120 лв. за покриване на сметките за електроенергия.
"Не е ясно откъде и по какъв начин е изчислена тази сума", заяви Александър Ненков от ГЕРБ.
От групата на ПП-ДБ коментираха, че три от точките се покриват с Решение на парламента от 19 юли, което задължава правителството да подпомага всички засегнати от пожарите, независими в коя община се намират.


По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна