Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал не смята да участва на US Open

Надал се сбогува рано с Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Рафаел Надал разкри, че е малко вероятно да играе на Откритото първенство на САЩ и намекна, че кариерата му може много скоро да приключи.

Представянето на Надал и Карлос Алкарас при мъжките двойки на олимпиадата приключи със загуба с 2:6, 4:6 от американските четвърти поставени Остин Краичек и Раджив Рам.

Запитан дали ще участва на US Open, 38-годишният играч каза: „Изглежда не, но скоро ще ви уведомя. За момента не мога да ви дам ясен отговор, трябва ми малко време, но за мен изглежда трудно“.

Междувременно, отговаряйки на въпрос за партньорството му на корта с Алкарас, Надал хвърли още повече съмнения върху бъдещето си.

„Ако бях с 10 години по-млад, щяхме да създадем красива връзка на корта и щяхме да споделим много красиви моменти заедно“, каза той.

„Но това няма да се случи. Ще видим дали ще продължа да играя. Но разбира се, ще го подкрепям от вкъщи и ще му пожелавам всичко най-добро всеки път. Дори и да продължа да играя или не, аз обичам тениса“, каза още Надал.

Испанецът потвърди участие за Лейвър къп в Берлин през септември.

Надал се надяваше да обогати олимпийската си кариера с трети медал, след като преди това спечели злато на сингъл и на двойки, но страстната публика не успя да помогне на него и Алкарас срещу качествен отбор на двойки.

„Беше разочароващо да не спечеля медал за Испания, но това е. Дадох всичко от себе си във всяка минута, докато бях на корта, но това не беше достатъчно, за да постигнем целите си. Ако това е за последен път, това е незабравимо усещане и емоция. Хората ми дават любовта и подкрепата всяка една секунда, докато съм на корта. Супер, супер специално е да усетя това особено на това място. На този етап от моята кариера играя за чувства, играя повече за емоции, отколкото за резултати.

Спечелих достатъчно в кариерата си, много повече от това, което някога съм мечтал. За мен това е да се наслаждавам на различни преживявания и това е друго преживяване в живота, което да споделя с Карлос, невероятен играч, който смятам, че разбира се ще бъде един от най-доброто в историята на този спорт“, завърши Надал.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна