Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха рецидивист, "ужилил" пенсионери с близо 7000 лева

Полицията арестува 47-годишен рецидивист, измамил възрастни хора в Пловдив. Негови жертви станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена, от които измамникът отнел общо над 2400 евро и 2000 лева. 

Представяйки се веднъж за полицай и втори път за социален работник, измамникът влязъл в домовете на възрастните хора под предлог да предпази жилищата им от кражби. Той обяснил, че за целта било необходимо да провери дали обитателите съхраняват надеждно парите си. Така, въвличайки в заблуда двамата пенсионери, измамникът им отнел близо 7 000 лева. 

След като осъзнали измамата, те подали сигнал в Трето Районно управление на МВР в Пловдив, чиито служители влезли в дирите на 47-годишния мъж от Каварна. Оказало се, че той има множество регистрации в полицията и присъди. Установено е, че рецидивистът извършил измамите на 20 юли в Пловдив, само няколко дни след излизането си от затвора. 

По случая са образувани две досъдебни производства, които са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. На мъжа е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа. Утре прокуратурата ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна