Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия в НС проверява дали кметът на Община Доспат е злоупотребявал със служебно положение

Снимка: Facebook /Елин Радев

Парламентът създаде временна комисия, която ще проверява дали сигнали срещу кмета на община Доспат Елин Радев за корупция и злоупотреба със служебно положение. 

Комисията с председател Александър Вълчев от партия "Има такъв народ" се състои от 12 депутати и трябва да излезе с решени до един месец. 

Оставката на кмета на Доспат беше поискана наскоро от граждани, които миналия месец организираха и протест пред парламента. Според тях Елин Радев, който е от ГЕРБ, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, като е посегнал и на бизнеса на местни жители. 

Протестиращите бяха подкрепени и от коалицията ПП-ДБ, които, в декларация от парламентарната трибуна, определиха ситуацията в родопския град като: "еманация на "модела ГЕРБ", в който местните власти упражняват контрол чрез натиск, заплахи и репресии". 

От своя страна кметът твърди, че е станал обект на сплашване от хора, които са извършвали незаконно строителство, след като общината е предприела законови процедури за премахване на такива постройки.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна