Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антитерористично учение по залавяне на масов убиец проведоха в Добрич

Антитерористично учение по залавяне на масов убиец проведоха днес от Областната дирекция на МВР в Добрич. Регионалното учение се изпълнява във връзка с утвърден план на главния секретар на Министерството на вътрешните работи Димитър Кангалджиев.

В акцията участие взеха полицейски служители, Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Центърът за спешна медицинска помощ и Българският червен кръст.

Според предварителния сценарий в сградата на училище в Добрич нахлуха двама терористи, които откриха стрелба срещу намиращите се в нея хора.

След подаден сигнал на спешния телефон 112 на място екипи на полицията изведоха ранените граждани и обезвредиха двамата нападатели.

Учението е планирано вследствие на анализ на подобни ситуации в света и затова изборът на училище не е случаен, посочи директорът на ОД на МВР Добрич старши комисар Красен Торимацов.

По време на антитерористичното учение екипи на Пожарната извършиха евакуация на укрили се от терористите хора на покрива на сградата.

Подобни учения ще бъдат извършени в цялата страна, след което те ще бъдат подробно анализирани, за да се установи наличието на негативни практики и дефицити.

Снимки -  Мая Райнова.

Подробностите чуйте в звуковия файл:
По публикацията работи: Олга Карова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна