Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терзиев: Благодаря на Борисов, че е конструктивен критик

Васил Терзиев
Снимка: БТА

Кметът на София Васил Терзиев благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че е "конструктивен критик". Повод за изказването му стана призивът на Борисов към ПП-ДБ да се разграничат от столичния кмет заради скандал около декларацията на Атанас Атанасов от ПП-ДБ срещу предложението на Министерството на културата да бъде награден с орден "Стара планина" Георги Йорданов - бивш министър от времето на комунистическия режим.

"Боли ме! Боли ме, когато най-важният ми гласоподавател се изказва така за мен, но животът е тежък, така че ще трябва да свикна! Взимам си бележка! Все пак, господин Борисов е гласувал за мен и неговото мнение е от изключителна важност в политиката на моята администрация, така че му благодаря, че е конструктивен критик и обещаваме, че ще се справяме все по-добре", каза Терзиев. 

По-рано днес, заради липсата на кворум, се провали извънредното заседание на Столичния общински съвет, на което трябваше да бъде обсъдена отмяна на решението за рокади в ръководствата на шест общински дружества. 

Отсъстваха съветниците на ГЕРБ-СДС, БСП, Има такъв народ и така наречените отцепници от "Възраждане". Така решението за новите назначения остава в сила. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна