Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар лумна на сметището в Цалапица

| обновено на 01.08.24 в 20:13

Пожар избухна в сметището край Цалапица. Първият сигнал е получен при видеонаблюдението в реално време на Регионалното депо за неопасни отпадъци там. 

На мястото са изпратени  пет противопожарни екипа. От  централата  съобщават, че огънят е  в рамките на сметището и няма опасност за близките населени места.

Пожарът е обхванал площ от около 15-16 декара, на помощ е извикана земеделска техника, с която да бъде разорано около сметището, за да не се пренесе пожара върху сухи треви по полето.  Специализирани екипи на пожарната ще осигуряват водоснабдяването от река Марица.  Сигналът е получен около 17.20ч.  Не е ясно на каква дълбочена е огънят. Освен пожарните, на място са цистерни на фирма "Чистота", които са се включват в гасенето.

Въпреки гъстите облаци дим,  засега вятърът  духа в посока към Стамболийски и село Кадиево и  така пушеците  се носят встрани от Цалапица. 

Според очевидци, пожарът е лумнал в центъра на сметището, откъдето преминава тръбата, изваждаща на повърхността образувалия се отдолу метан. Самото сметище също разполага с противопожарна система.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна