Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима пострадали при катастрофа на столичния булевард "Тодор Александров"

Снимка: БГНЕС

Петима души са пострадали при катастрофа на лек автомобил на столичния булевард "Тодор Александров".

На мястото са пристигнали пет линейки. Пострадалите са в тежко състояние

Малко след 18 ч. колата се е ударила в спирка на градския транспорт, обясниха пред наш репортер от пресцентъра на МВР. Пострадали са шофьорът и жена и две деца, пътували в автомобила. Мъж, който е чакал на спирката също е ранен. Все още няма информация за състоянието им. 

26-годишен мъж, който е чакал на спирката, е откаран в Пирогов с множество травми и е настанен в шокова зала. 

Две деца, пътували в автомобила - на 10 и на 12 години, също са в спешната болница и са настанени в противошокова зала с тежки травми на гръдния кош. 
Шофьорът - на 42 години - и още един човек, пътувал в колата, са откарани във ВМА с различни травми, съобщи за БНР говорителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска. 

Пробата му за алкохол е отрицателна, но е отказал проба за наркотици. Според директора на СДВР главен комисар Любомир Николов, шофьорът с много криминални регистрации. 

"Криминално проявен, както и с доста фишове и актове по Закона за движението по пътищата. Има криминални регистрации за кражби, за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Направихме проба с дрегер за евентуално наличие на алкохол в кръвта. Отрицателна е. Но е отказал проба за наркотици. Впоследствие, когато е транспортиран до болничното заведение, категорично отказва да му бъде направена манипулация, с която да му бъде взета кръв за изследване. В момента служителите на Столична дирекция на вътрешните работи преглеждат всички видеозаписи и изясняват обстоятелствата във връзка с инцидента".

Причините за катастрофата се изясняват, но според Николов най-вероятно става дума за несъобразена скорост и агресивно поведение на пътя от страна на водача.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна