Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море приключи с евротурнирите

Снимка: БТА

Черно море загуби от израелския Апоел (Беер Шева) с 1:2 и отпадна във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В първата среща, играна в Ловеч преди седмица, „моряците“ завършиха 0:0 с израелския тим. 

В 25-ата минута Апоел откри резултата. Роей Гордана центрира от ъглов удар отдясно от вратата на Черно море, а Елдер Лопеш от около метър засече с глава топката при първа греда и вкара за 1:0 за израелския тим. 

Черно море отговори моментално и в 33-тата минута домакините изравниха. Андреяс Калкан изпълни прекрасно пряк свободен удар от 25 метра и независимо че вратарят Офир Марсиано игра с топката, шутът беше силен и тя влезе във вратата за 1:1.

В началото на втората част гостите успяха да създадат две много опасни положения. В 53-тата минута Ротем Хатуел изведе в отлична позиция вдясно в наказателното поле на домакините Алон Тургеман, който стреля, но за късмет на домакините топката премина встрани от вратата. Минута по-късно късметът бе на страната на Черно море, след като след удар на Антонио Сефер от около 20 метра топката се отби в страничната греда.

В 64-ата мин. Апоел отново поведе в резултата с гол от статично положение. Антонио Сефер центрира отляво, а Елдер Лопеш се измъкна от опеката на Даниел Димов и с глава вкара за 2:1 за израелския тим.

Две минути преди изтичането на редовното време вратарят на Апоел Марсиано предотврати сигурен гол, след като спаси опасен удар от десетина метра на Дуду. В 89-ата минута Брено Тейшейра засече с гръб към вратата топката с глава, но тя премина над вратата на гостите. В добавените от съдия 6 минути в края на мача Черно море се опита да упражни натиск, но не успя да стигне до гол и отпадна от надпреварата.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна