Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж

Новак Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж
Снимка: БТА

Новак Джокович докосва мечтата си да спечели олимпийската титла за първи път в кариерата си, като се наложи в полуфинала над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 6:2 за час и 50 минути игра на централния корт на "Ролан Гарос".

Сърбинът започна много амбицирано мача, като още в четвъртия гейм имаше четири възможности да пробие Музети, който обаче се защити и изравни - 2:2. Така се стигна до края на първата част, в която Джокович поведе с 5:4 и направи пробив в десетия гейм, което му даде голямо предимство за втората част.

Вторият сет започна с четири поредни пробива на двамата за 2:2. След това сърбинът, който е поставен под номер 1 в схемата на турнира при отсъствието на Яник Синер, спечели всичките четири гейма до края на мача и спечели ценна победа.

Джокович направи 3 аса срещу нито един за италианеца, като двамата имаха по 12 печеливши удари в мача. Сърбинът бе по-съсредоточен и направи 23 непредизвикани грешки срещу 27 за Музети.

В неделя Новак Джокович ще се изправи на финала на олимпийския турнир срещу Карлос Алкарас. Това е повторение от финала на "Уимбълдън" наскоро, който испанецът спечели убедително с 3:0 сета. 


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна