Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Георгиев: Не ни разрешиха да победим

Борислав Георгиев
Снимка: БТА

В българския лагер бяха крайно разочаровани след загубата на Светлана Каменова на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс.

Треньорът на женския ни национален отбор Борислав Георгиев се появи след срещата с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт", визирайки, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете има и Y-хромозома.

"Нямам думи. Мисля, че ни ограбиха в този мач. Представителката на Тайван не искаше единоборства, бягаше през цялото време, играеше адски мръсно.

Още в първия рунд беше за официално предупреждение за поне пет удара с лакът, държеше. Разби устата на Светла с лакът.

И тия циркаджийски работи, където се хвърляше и падаше като Роналдо за дузпа. Въобще, възмутен съм от панаира, който се разиграва тук.

Набедили са ги да ги направят шампионки тези и това е. Очаквах го, но се надявах и да има разумни хора, честни. Такива, които ще гледат реално мача и ще подкрепят женския спорт.

Подкрепата от МОК за тези състезателки се пренася 100 процента върху съдиите. Естествено, когато шефовете подкрепят нещо, ти работиш за тях и ти ще го подкрепяш", коментира Георгиев.

Той припомни, че по подобен начин се е развила и последната среща между двете се срещнаха на четвъртфиналите на Световното първенство в Ню Делхи през март миналата година.

Тогава българката загуби с 2:3 съдийски гласа, с което азиатката си осигури бронза.

В последствие пък отличието беше присъдено на Каменова, след като тайванката беше дисквалифицирана от Международната боксова асоциация, тъй като не премина теста за пол. Въпреки това, Лин беше беше допусната до участие в олимпийския турнир при жените.

"На това същество съм виждал подобен мач. На световното в Ню Делхи. Абсолютно същия мач. Глави, засилва се с глава, разби й устата и тогава с глава. Държа, пада. Цирк, това не играе бокс", каза националния треньор.

Той беше категоричен, че бойкот на мача не е обсъждан.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна