Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлана Каменова: Благодаря на България за подкрепата

Светлана Каменова
Снимка: архив

Светлана Каменова, която отпадна на четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Игрите в Париж, благодари на всички за подкрепата.

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа от действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван.

"Благодаря на България за подкрепата след случилото се. Всички видяха, няма смисъл от думи, действията бяха достатъчни.

Аз също съм треньор, броя ударите, виждам какво се случва и като видях 5:0 за съперника, това ми бяха думите към треньора: "Сваляй, сваляй, няма смисъл".

Той ми каза: "Не, тръгнали сме". Аз съм му се доверила на него и на 100 процента вярвам, че няма да ме хвърли в нещо, в което няма да мога да се справя.

Това е работата между треньор и състезател, да си имаме доверие, а аз му имам страхотно доверие", заяви Каменова.

Относно опцията за бойкот или протест, тя заяви: "Те са взели решение от МОК, не мога аз да се оплаквам.

Съобразявам се, но не съм съгласна това, което се случва, да е по този начин. Смятам, че някои от представителите имат физическо превъзходство над други и това не е равенство в спорта.

Бойкот, каквото и да е било, си остава между нас. Важно беше да изиграя този мач. Казах, че истината ще излезе наяве и ето - каквото и да направиш, ще е много трудно да победиш по този начин.

Ситуацията е патова. Ако бойкотираш ти казват - страх те е. Ако се качиш - луд си. И като треньор и като спортист не го одобрявам", допълни Каменова.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна