Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско в ритъма на лятото: Фестивален календар и джаз събития

| обновено на 05.08.24 в 09:30
Снимка: bansko.bg

От години Банско е не само предпочитана зимна ски дестинация и лятна възможност за туристически преход из планината, а и град, предлагащ богат палитра от културни събития и срещи.

Общината изпрати месец юли с препълнени площади и наситена фестивална програма и за 27-и път е домакин на един от най-мащабните джаз фестивали "Банско джаз фестивал". Повече от 18 държави и над 135 изпълнители завихрят града в ритъма на джаза по време на събитието.

Елка Обецанова, PR на Общината, сподели в ефира мобилното студио на предаването "Нашият ден" от град Банско: "Не знам каква дума трябва да използваме, за да определим програмата през август, защото тя е по-богата от тази през юли. Събитията са много и преливат едно в друго. Свидетели сме на това как туристи, които идват в Банско през лятото плануват отпуските си по това кога ще бъде джаз фестивалът. Практически в Банско имаме два сезона – зима и лято. В момента, в който свърши зимният сезон, в средата на месец април, веднага започваме да работим по летния културен календар.

Игри в парка

Можем да кажем, че джаз фестивалът се превърна в истински фестивал в последните години. Преди години имаше само концерти на голямата сцена. Сега освен концертите има още много събития. Организират се забавления в парка, в които се включват семейства. Във всички събития се опитваме да направим симбиоза между джаз музиката и традициите в Банско. В града има по много за всеки."

Подробна информация за събитията може да се намери на страницата на Община Банско.

Чуйте разговора в звуковия файл. 

Снимки: /bansko.bg
По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна