Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Стайкова: Здравословният секс е антидот на болестите

Според психолога добрият секс се получава с партньор, който те кара да се чувстваш креативен


„Около 70 процента от гледаемостта на темите в канала „Попитайте Ваня“ идва от мъжката аудитория. Мъжете се интересуват най-много от теми за потентността, ерекцията и какво харесват жените в секса“.

Това разказа в интервю за предаването „Летни нощи“ по Хоризонт Ваня Стайкова, приложен психолог и създател на Youtube канал за междуличностни и сексуални взаимоотношения. Каналът има близо 30 хиляди последователи. В него психоложката публикува видеа, в които говори по различни теми за отношенията между мъжа и жената, както и за здравословния и разнообразен секс.

„Може би в някаква степен мъжете се интересуват да научат неща, които в реалния живот не им се случват често. Знаем, че около 28 процента от мъжете до 30 години въобще не правят секс. Те получават някакъв вид удоволствие от материали в мрежите. Освен с обучителна цел, мисля, че мъжете търсят начин, по който да им стане приятно – гласът, визията на жената е нещо, което ги възбужда допълнително“, обясни Стайкова.

Според нея добрият секс започва от главата на човек.

„Добрият секс се прави с партньор, с който ти е приятно. С човек, с който искаш да вложиш от себе си, да си креативен, да развиваш отношенията, защото рано или късно сексът в дълга връзка започва да става скучен. Това, което искам да предложа, е на хора, които от дълго време са заедно, да разнообразят контакта със същия партньор, да сменят подходите и начините, с които могат да изненадат партньора си – да вкарат нещо ново, да добавят подправка в секса“, посочи психоложката.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна