Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентина Георгиева: Все още не мога да осъзная какво направих

Снимка: БНР

С цветя и балони малките гимастички от клуб по спортна гимнастика "Левски - Спартак", техните родители и състезателките от женския ни национален отбор посрещнаха на летище "София" Валентина Георгиева и нейния треньор Филип Янев. 


Уважение към двамата засвидетелстваха и президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев, председателят на Техническия комитет - женска гимнастика към федерацията и международен съдия с най-висока категория Цветана Добрева,  председателят на КСГ "Левски- Спартак" Никола Проданов и спортният директор на клуба Милена Маврудиева.

18-годишната спортистка се класира пета на прескок на олимпийските игри в Париж. С този резултат тя изравни поситжението на личния си треньор Филип Янев, който завърши пети на същия уред на Игрите в Атина преди 20 години.

“Аз се още не мога да осъзная какво направих и какво съм постигнала. Впоследствие разбрах, че това е история и имам много емоции. Показах, че ще се върна по-силна и се върнах по-силна", заяви европейската шампионка, която се завърна в спорта след тежка контузия на коляното.


Георгиева стана първата българска финалистка на отделен уред на Олимпиада от 32 години след Силвия Митова, която врезе в топ 8 на земя на Игрите в Барселона през 1992 година.

"За мен не беше изключително важно да съм на финал. Това беше бонус. Денят на финала бе най-дългия ни ден. Последната оценка излезе в 22:50, а ние сме будни от 5 сутринта. Когато видяхме оценката, тогава всички избухнаха. За мен петото място е достатъчно", допълни спортистката.

"Не съм максималист. Перфекционист съм. Аз лично съм много доволен. И двамата си свършихме работата", заяви Филип Янев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени