Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за убийството на учителката Рада Гешева продължава през септември

архив
Снимка: Свобода Атанасова


За 19 септември е насрочено следващото заседание по делото за убийството на 64-годишната бургаска учителка Рада Гешева. Първоначално беше отложено за по-късно заседание в Окръжния съд на Бургас, в последствие беше прекъснато и в 14 часа. Въпреки това бяха разпитани свидетели и вещи лица, които са изготвили тройна експертиза за психическото състояние на обвиняемия Георги Генджев - син на жертвата. 

За БНР Бургас прокурор Ангел Георгиев обясни, че първото отлагане на заседанието се е наложило заради забавяне в пристигането на обвиняемия, който е трябвало да бъде докаран с охрана на Съдебната власт в Бургас от затвора в Ловеч. Именно натам е бил пренасочен от бургаския затвор, защото има психиатрично отделение.“


Сред разпитваните днес са били бащата на обвиняемия Стефан Генчев, приятелят на Георги - Мартин Мерджанов, който се е отзовал на обаждането му след убийството на майка му, двама полицаи и неговият хазяин на квартирата, която е обитавал. 
Адвокат Ваня Радиева поиска нова експертиза или други медицински документи за моментното му състояние и дали е годен да участва в съдебния процес. По думите ѝ не е имало в нейната работа друг подобен случай до момента с такава жестокост:

„Георги Генджев е лежал няколко пъти в Центъра за психично здраве, има шизоидно разстройство и някакво друго личностно разстройство. Вещите лица казват в експертизата, че към момента на убийството той е разбирал извършеното. Не е бил под афект. Не съм имала възможност да разговарям с моя подзащитен. При опитите ми да отида в ареста за говоря с него той беше изпратен в Ловеч. 

Такова тежко дело не съм имала, убийство с 67 удара с нож, това нормално човешко същество не може да извърши, при това срещу майка си.“
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени