Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд ще гледа делото срещу Георги Генджев (ОБНОВЕНА)

| обновено на 06.08.24 в 10:41
Снимка: Свобода Атанасова

За 12 часа беше отложено сутрешното заседание на Окръжния съд в Бургас по делото за убийството на учителката Рада Гешева. Обвиняем е 24-годишният ѝ син Георги Генджев. Мотивът за отлагането е, че подсъдимият все още не е пристигнал от ловешкия затвор в Бургас, обясни прокурорът по делото Ангел Георгиев:

„Отложиха заседанието, защото охраната на Съдебната власт пътува в момента с него от затвора в Ловеч към Бургас. Тръгнали са в 7 часа сутринта, но все още не стигнали до Бургас. Явно трафикът е сериозен“, обясни още прокурор Георгиев. 

В досъдебното производство Георги Генджев е признал вината си, но на предходното разпоредително заседание обвиняемият очакваше да бъде освободен. 

Делото за убийството на 64-годишната жена, извършено на 21 януари трябва днес да продължи по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. Има назначена тройна психологическо-психиатрична, химическа и дактилоскопна експертиза. В съдебната зала се очаква да бъде разпитан и най-близкият приятел на Георги – Мартин Мерджанов. Сред свидетели са и роднини на убитата учителка. Служебният адвокат на обвиняемия Ваня Радиева сподели:

„Георги нищо не обяснява, нищо не помни какво е извършил. В досъдебната фаза е признал вината си. С майка си и баща си е имал обтегнати отношения. Има няколко заведени жалби от тях за домашно насилие срещу него, които след това са прекратени, защото те са оттеглили жалбите. Майката на Георги е искала да го лекува. 7 пъти е лежал в Центъра за психично здраве. Ясно е, че психичното му здраве не е съвсем добро, но аз не мога да кажа дали това се дължи на употребата от него на наркотични вещества и какво е отключило някакво психично състояние.“

Доказателствата по делото сочат, че именно Георги е извършил убийството с 67 удала с нож. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха 29 нелегални мигранти в тайници на камион край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската дирекция на „Гранична полиция“ е преследвала товарния автомобил от странджанското село Крушевец.  29..

публикувано на 11.09.24 в 14:37

Локализиран е пожарът в депото за отпадъци край Равадиново

Пожарът, възникнал в депото за неопасни отпадъци край Равадиново, е локализиран, съобщават от Община Созопол. Той е възникнал в нощта на 9 срещу 10-и септември. Огънят не е стигнал до гората в съседство. Продължават да тлеят отпадъците, които са депонирани в клетката, която в момента се използва. Очакват се указания от РИОСВ как да продължи..

публикувано на 11.09.24 в 13:02

Поредна жертва на телефонна измама хвърли почти 5 хил. лева през терасата

30-годишен мъж е установен от полицията, след като е взел хартиена торбичка, хвърлена през терасата от 69-годишна бургазлийка. Иззетата сума е 4 750 лева. Случаят е от 4 септември на бул. "Мария Луиза".  Жената е станала жертва на телефонна измама по механизма "плащане за получаване на важни документи".  Мъжът, взел торбичката,..

публикувано на 11.09.24 в 10:44

Пиян велосипедист катастрофира самостоятелно в Бургас

40-годишен велосипедист самокатастрофира на бургаската улица "Одрин" до бл. 57 в к-с "Братя Миладинови", съобщават от полицията.  Инцидентът е от снощи малко след полунощ. Мъжът губи контрол и пада на велоалеята.  Той е с фрактура на левия крак. Прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение.  Велосипедистът е тестван за употреба на алкохол,..

публикувано на 11.09.24 в 10:25

Стрелбите на огневи комплекс "Батмиш" край Сливен започват от днес

Планираните за месеца стрелби на „Батмиш“ започват днес. Център за подготовка на специалисти обяви датите на планираните за септември стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен.  Ученията ще се провеждат на 11, 12, 25 и 26 септември от 8.30 до 13.30 часа. Призовават се живеещите в този район да спазват предупредителните табели...

публикувано на 11.09.24 в 07:24

Седмица на пожарната безопасност стартира в Бургас

Професионалният празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР е на 14 септември. По този повод пожарната в Бургас организира мероприятия през цялата седмица. До 15 септември има дни на отворените врати в сградата на РДПБЗН-Бургас. Демонстрация на пл. „Конт Андрованти“ пред сградата на община..

публикувано на 10.09.24 в 11:29
Снимката е илюстративна

Апартамент изгоря в Бургас

Снощи около 00:25 часа е получено съобщение за пожар, възникнал в частно жилище на кооперация в бургаския квартал "Сарафово".  Апартаментът е на третия етаж в кооперация на ул. "Рибарска" №2 , като в него е живял 38-годишен мъж.  По негови данни огънят възникнал в кухненския кът, откъдето бързо се разпространил и опожарил апартамента.  От инцидента са..

публикувано на 10.09.24 в 08:14