Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът в свищовското село Горна Студена

Снимка: FB страница на селото

Овладян е пожарът в свищовското село Горна Студена. Локализиран е огънят и в Хаджидимитрово, където има пострадали къщи. Гаси се и пожарът в Козловец. 

В Горна Студена пожарът е бил в центъра на селото. Запалила се е и изгоря гористата местност, най-вероятно от късо съединение в електропровода, но няма пострадали хора и къщи. Гасихме с доброволното формирование и пожарникари от Свищов, Овча могила и Павликени, съобщи кметът на селото Пламен Иванов.  

"Имаше много силен вятър и има електрически жици, които минават през тази горска местност, и явно късо съединение. Ние това се опитвахме основно да овладеем пожара, за да не стигне до къщите. Много трудно се достигаше до пожара, затова основно повечето от хората гасихме на ръка. Все пак успяхме да спасим всичко“.

При гасенето на пожарите в Хаджидимитрово и Козловец, където работата продължава, на помощ на огнеборците са се притекли доброволци и земеделските производители и от съседните села. Пожарът в Хаджидимитрово е локализиран, но има пострадали имоти, разказа Радослав Рачев:

"С помощ от селото, с кооперацията, с пожарна долу-горе са погасили, но има и засегнати къщи, дворове, овощни дръвчета са изгорели. Пострадали хора няма. Бедствието е потушено“.

Няма яснота какво е причинило огъня в Козловец и Хаджидимитрово. Пожарникари остават и през нощта на дежурства в трите свищовски села. Тепърва ще се оценяват щетите.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени