Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две журналистки и певица изпълняват 40-ата песен на поректа "Пеещи артисти" - "Ези-тура"

Игор Марковски: В парламента няма средно и високо ниво, има само ниско

Автор на мелодичната песен е Найден Вълчев

| Интервю
Игор Марковски

В парламента ни няма никакво средно и високо ниво, има само ниско. Чудя се понякога това зло ли е или добро. И в крайна сметка какво сме избрали, дали ези или тура, никой не знае.

Това коментира продуцентът на „Пеещи артисти“ Игор Марковски в интервю пред БНР.

В ефира на БНР премиерно прозвуча и новата песен от проекта – „Ези--тура“, в изпълнение на две журналистки – Петя Дикова и Люба Пашова, и професионалната певица Теди Кацарова. Това е 40-ата песен на „Пеещи артисти“ с оптимистичен текст - "ези-тура" и в любовта"... и много танцувална и мелодична музика.

„Петя Дикова беше актриса и участва с майка си Аня Пенчева. Скоро сигурно към артистите ще прибавим и художници, примерно“, каза Марковски.

И с чувство за хумор допълни:

"По някой път монетата пада на ръб и става тежко, защото някой избира и тура."

„Вчера в парламента, когато забраниха различните хора, ще отварят ли лагера в Белене и да ги натират още от малки деца и да кажат, „вие нямате място сред нас“, коментира той решението на НС за забрана на пропаганда на нетрадиционна сексуалност в българските училища.

Автор на песента „Ези-тура“ е 96-годишният поет и текстописец Найден Вълчев, автор и на текста на емблематичната „Една българска роза“.

„Ние в негова чест направихме кавър миналата година, изпълнен от сбор от артисти. Той беше на два от нашите концерти в София и Казанлък, надявам се и на 24 септември т. г. да дойде на концерта ни в НДК. „Ези-тура“ е писана специално за пеещи артисти“, каза Игор Марковски.

„Едно време имаше виц – „песни и танци, и 8 милиона вегетарианци“, ние сега с пеещи артисти казваме, че "всичко е афиф работа". С политика ли да се занимаваме? Видяхме неуспешните опити на артисти в политиката“, коментира той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна