Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Напълно възможно е ГЕРБ да имат повече депутати в следващия парламент"

Милен Желев: Разцеплението в ДПС е голямото събитие на 2024 - та, което сериозно ще разбърка тестето с карти

"Постът на служебен премиер се надценява"

| Интервю
Снимка: Личен архив

"Постът на служебен премиер се надценява. Тази позиция няма чак такова значение. По същия начин се преувеличава значението на поста на председател на НС". Това заяви пред БНР политологът Милен Желев.

"Това не са най-важните теми в българското общество. Слуховете за Горица Грънчарова – Кожарева не са от вчера. И миналия път бяха толкова актуални. Първата задача е провеждането на честни парламентарни избори. Вероятно има консенсус за датата 20 октомври". 

Напълно възможно е ГЕРБ да имат повече депутати в следващия парламент. Те остават монолитни, посочи Желев в предаването "Преди всички".

"Не мога да кажа същото за останалите формации, които ги конкурират. 

В ДПС има жестоки разломи. Разцеплението там е голямото събитие на 2024 година, което сериозно ще разбърка тестето с карти. Не мисля, че тези хора ще се сдобрят от днес за утре. Проблемите ще се задълбочат и това ще рефлектира върху резултатите от изборите. 

ПП-ДБ рискуват да повторят слабите си резултати от миналия път. Те забъркват каша след каша. Имат и вътрешни противоречия. Публично се караха пред цялото Фейсбук общество. Ако се забъркват в скандали, няма да успеят да върнат доверието на тези 300 хиляди души, които изгубиха.

"Възраждане" могат да печелят нов електорат само ако в държавата цари хаос. Имат обаче и твърдо ядро, което вижда, че Костадинов не се отмята от думите си. 

Възможно е малки партии от типа на "Величие" да направят пробив и да влязат в следващия парламент. Българското общество няма доверие в политическите си представители".

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.  


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна