Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ с 84 подписа за оставката на шефа на Антикорупционната комисия

Антон Славчев
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" събраха 84 подписа за оставката на шефа на Антикорупционната комисия Антон Славчев, съобщи депутатът Лена Бориславова. От коалицията имат подкрепата и на "Възраждане", както и на депутатите от двете фракции на "Величие". 

От ПП-ДБ очакват мнозинство за отстраняването на Антон Славчев, каза Лена Бориславова:

"Господин Антон Славчев е кадър на Делян Пеевски, както виждаме, и в множеството действия и бездействия, когато е необходимо, на Антикорупционната комисия, и това всъщност е едно мерило за това в това Народно събрание кои депутати как ще се определят. Така например за колегите от ГЕРБ можем да видим дали има наистина ГЕРБ са без Делян Пеевски".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обясни защо партията му застава зад исканата оставка на шефа на Антикорупционната комисия:

"Изчерпана е цялата политическа система в България, която е затапена от хора на Пеевски. Ние първоначално, изначално знаем, че когато един човек е предложен от множество с ГЕРБ и ДПС, или по-скоро вече с Пеевски, защото то не можем да казваме, че ДПС и Пеевски е едно и също, очевидно, че не са, когато говорим за Певески, който стои начело на държавата и хора, които са предложени от него, там имаме два много простички избора: или с Пеевски, или против Пеевски. Ние сме против Пеевски".

От ПП-ДБ обвиняват Антон Славчев в политическа зависимост. Антикорупционната комисия, която ръководи Славчев, беше упрекната и за отстраняването на Андрей Гюров като подуправител на БНБ, за да бъде елиминиран от списъка на потенциалните служебни премиери.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени