Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията в НС изслуша жители на Доспат заради твърденията за корупционни практики на кмета

Снимка: Facebook /Елин Радев

Временната комисия в Парламента за проверка на дейността на кмета на Доспат изслуша жители на общината, в това число и представители на гражданските организации ‘’Доспат не сте сами’’ и ‘’Обединение за бъдещето на община Доспат’. Комисията проверява факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета Елин Радев.

Жителите на Доспат разказаха за случаи на злоупотреба със средства, конфликт на интереси, фирми, работещи чрез роднини. Те пуснаха скандален запис с твърдение, че е на кмета. Определиха управлението на Радев като „тиранично“. 

Александър Василев от Доспат заяви, че в града няма независимост. "Или си с кмета, или имаш проблеми", каза той:

"Въпросът е със свободата на хората в Доспат и с даденото им от Конституцията право да упражняват свободно правото си на глас - това, което в Доспат не е свободно. От вчера в общината се събират списъци, хората, цялата общинска администрация, всички кметове и целия параван, свързан с общината, са спуснати да събират подписи на хората в подкрепа на кмета. До нас достигнаха много сигнали. Хората ни звънят и ни казват "ние не искаме да се подпишем".

На заседанието на временната комисия Цанко Карталов от Доспат изнесе информация, че 7 години бетоновият възел в града, семейна собственост на кмета, е без водомер и не е плащал за вода през цялото това време.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени