Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спокойна е ситуацията с пожара на Славянка

Днес ситуацията с пожара на планината Славянка е спокойна, каза за Радио Благоевград инж. Пламен Поюков, директор на ДГС "Катунци". 

"Има в самия периметър на пожара единични тлеещи огнища от обгорели пънове, но няма вече нищо сериозно и нищо, което би застрашило хората или пък би помогнало пожарът да се разшири", увери Поюков. 

Продължават да се правят просеки превантивно по отношение на Западния фронт на пожара, тъй като българските екипи имат притеснения от това, че той се разраства на гръцката територия. Целта им е да не бъде допуснат да прехвърли границата.

Днес в гасенето на пожара не участват самолети, тъй като те се използват при върхов пожар и в случая няма необходимост от тях.105 човека са на терен, има достатъчно пожарни автомобили, военните също са на разположение.

"Имаме достатъчно хора и техника на терен, с която можем да атакуваме вече локалните огнища и най-важното е да обливаме мъртвата горска постилка, тъй като там пожарът е невидим и се разпространява под земята", допълни директорът на ДГС "Катунци". 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени