Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрации с кораби и вертолети във Варна

Снимка: БГНЕС

Военни демонстрации в чест на 145-годишнината от създаването на Военноморските сили на България ще има днес във Варна. Включват се военнослужещи от специалните сили на ВМС заедно с екипажи на кораби и вертолети.

Демонстрациите ще започнат в 11 часа и 30 минути на Централния плаж в града и ще бъдат наблюдавани от служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Демонстрациите ще включват маневри на висока скорост на бързоходни моторни лодки, приводняване на парашутисти и представяне на бойни умения от военнослужещите.

Достъпът по част от Централния плаж във Варна в близост до ресторант „Морска тераса“ и прилежащата водна акватория ще бъде ограничен до 13 часа.

Жители и гости на Варна ще може да разгледат кораби и техника, на въоръжение във Военноморските сили до 17 часа на Морската гара във Варна.

Честванията по случай 145-а годишнина на ВМС във Варна започнаха в петък с награждаването на над 50 моряци и цивилни служители. По традиция церемонията се проведе в сградата на Адмиралтейството. Освен командирът на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов, отличия връчиха областният управител Андрияна Андреева и кметът Благомир Коцев.

По публикацията работи: Александър Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна