Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасността от пожари се увеличава през следващите два дни в много области на страната

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово.
Снимка: МО

Опасността от големи и трудни за гасене пожари се очаква да се увеличи през следващите два дни в много области на страната. Подробности - в обобщението на редактора Таня Иванова: 

От Националния институт по метеорология и хидрология обявяват червен индекс за пожароопасност в Северна България - от Видин до Велико Търново и Русе включително, в Горнотракийската низина и в районите на Странджа, Сакар и Източните Родопи, както и по долината на река Струма.

По тези места в следващите две денонощия са възможни бързоразпространяващи се силни пожари, трудни за овладяване.

Междувременно от областната управа в Благоевград предупредиха, че отново има опасност пожарът в планината Славянка - от западния фронт, от гръцка територия да премине на българска.

Българските екипи са готови да влязат на гръцка територия да гасят, каза пред Радио Благоевград заместник-областният управител Елхан Кълков.

Според него най-вероятно този пожар не е приоритет за гръцките огнеборци заради многото пожари във вътрешността на южната ни съседка.

И днес военнослужещи от българските Сухопътни войски гасят пожара край село Голешово в планината Славянка.

А кореспондентът на БНР в Кюстендил съобщи, че пожарът, който пламна вчера следобед при недействащата азотна станция край Бобов дол, е овладян напълно. 
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна