Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

65 души участваха в плувния маратон на Черноморец

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев награди най-бързите плувци в традиционния плувен маратон на гр. Черноморец. В състезанието взеха участие 65 души от цялата страна.

При жените първа се класира Ива Христова, която спечели и маратона "Света Марина" в Созопол. Втора финишира Александра Вачкова, а трета – Тиана Темелкова.

При мъжете най-добре се представи Петър Мицин, който пристигна в Черноморец направо от олимпиадата в Париж. На второто място на стълбичката се качи Иван Чакъров, а трети се класира Михаил Христов.

Кметът Янакиев връчи грамоти и на най-младия участник – Рая Янулова на 9 години и на най-възрастния – Тодор Тодоров на 77.

В състезанието участваха още две 9-годишни деца – Виктория Димитрова и Максим Беляев, но Рая е най-късно родена.

77-годишният Тодор Тодоров показа флагчето, което е получил за първо място в плувен маратон от остров Света Анастасия до Бургас през 1964 г.

Маратонът беше с дължина на трасето 1100 метра. Състезателите се качиха на корабче, което ги отведе до местността "Биволите", откъдето кметът Тихомир Янакиев даде старта. Той поздрави състезателите и им пожела най-добрите да победят.

Плувците бяха придружавани от помощна лодка с един от съдиите – Адриана Пропокиева. Другите двама – Соня Стойчева и Валери Колев посрещаха състезателите на брега и отчитаха времето.

Плувният маратон в Черноморец се провежда всяка година и сега участниците бяха три пъти повече от миналата година. Всички получиха тениски и шапки от кметството в града.

По публикацията работи: Стефка Бакърджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна