Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Набират се средства за зала за тренировки - 3000 лева е нужната сума

Предизвикателството "100 лицеви опори" е в помощ на децата от севлиевското село Млечево

Село Млечево
Снимка: Велина Махлебашиева

Млад мъж, който прекарва летата със семейството си в севлиевското село Млечево, се е заел да превърне неуютна стая в местното кметство в малка зала за тренировки на децата по бойни спортове.

Нужна е малка сума за оборудването и Християн и негови приятели се надяват да съберат, като привличат вниманието отправяйки предизвикателството "100 лицеви опори".

В село Млечево, което като всяко друго село, през лятото се пълни с хора от града, децата и младите хора нямат забавления, интернет връзката е слаба, но това е положително, защото държи младежите далеч от постоянното взиране в телефоните, казва Християн Илиев

Младият мъж като дете прекарвал летата в селото. Сега живее със семейството си в Северна Ирландия и преди четири години си купили къща в Млечево, защото иска трите му деца да прекарват ваканциите си на същото място. За момчетата в селото има план, след като видял две от тях да се боксират зад кметството.

Християн, който споделя, че е израснал в проблемно семейство и се спасявал в спортната зала, се надява да увлече децата и да ги запали по спорта, като той лично ще ги тренира през летата, а ако имат интерес – да ги срещне и с негови приятели, професионалисти в бойните спортове.

Младият мъже изчислява, че за оборудване на малката зала от 22 квадратни метра ще са достатъчни около 3 хиляди лева.

Дарения за оборудване се събират през една от платформите, по банкова сметка, през paypal, както и в селския магазин.  Родителите на децата откликнали, отзовали се и съмишленици. За да привлекат повече внимание към инициативата младият мъж и приятелите му се впускат в предизвикателството "100 лицеви опори".

На Християн му предстои да вдигне сватбено тържество в селото, след като със съпругата си – ирландка, наскоро сключили брак, но далеч оттук. Ще популяризират каузата и на личния си празник и на предстоящия сбор на Млечево, на 17 август, с надеждата, че преди да потеглят обратно към Ирландия, ще са събрали нужните средства. А за следващото лято вече имат нов план - да направят фитнес на открито.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна