Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клемон Боло-Суков: Идеята беше да се обединим в името на спорта

Според него много хора имат "махмурлук" от законовите промени, с които се забрани пропагандирането на нетрадиционната сексуална ориентация

| Интервю
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Закриването на Олимпийските игри беше грандиозен спектакъл. Видях голяма веселба и хубави моменти. 

Това каза пред БНР Клемон Боло-Суков от Дижон, който е докторант на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив. 
За него най-впечатляващо по време на церемонията е било вертикалното пиано. Той отбеляза гладкото и впечатляващо закриване на Олимпиадата. Закриването не е толкова голям празник, както откриването на Игрите, отбеляза още французинът. Според него всичко е минало по план и е рамкирало цялото събитие.

Рядко в историята нещо остава неразбрано или странно, коментира Клемон Боло-Суков в предаването "Преди всички". 

"Режисьорът Тома Жули направи нещо много напред във времето си. Вдига летвата много високо. Беше изненадващо, беше много различно. /.../ Понякога в историята на културата - първите изяви на дадено ново нещо може да ни остави малко да се чудим какво беше това и след години да си признаем, че всъщност можеше да е нещо, което не сме оценили навремето, но което е било много хубаво".

Той изтъкна, че винаги е много по-лесно да си краен. Според него е много трудно да си премерен и да сортираш това, което може или не. 

"Жалко е, че хората се спират на такива детайли. Цялото нещо е общ празник за всички". 

Той уточни, че във Франция също е имало лоши коментари (бел.ред. за церемонията по откриване на Олимпиадата), но не са били масови. Отделни политици и публични коментатори отправиха критики, каза той и добави, че общото чувство е било за голям обединяващ празник

"Времето ще покаже. Понякога нещата трябва да "втасат" малко, че да стане. Понякога хората се втрещяват много от дреболии, които макар визуални, но може посланието да е друго".

По думите му все пак идеята е била да се обединим в името на спорта. 

Според него много хора имат "махмурлук" от законовите промени, с които се забрани пропагандирането на нетрадиционната сексуална ориентация. Той изказа мнението си, че това е голяма стъпка назад:

"Не знам какъв ще е изходът от това, но не вярвам, че душата на българина е в това да се дели така, уж от името на някакъв консерватизъм. Може би преди 100-200 години всичко това щеше да е ок. Надявам се хората да не се разделят така, защото това не води до нищо добро". 

Цялото интервю на Лора Търколева с Клемон Боло-Суков в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл. 
По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна