Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емо Йоцов: Табу е да крадеш идеи в стендъп комедията

Фестивалът на комедията в Стара Загора започва на 14 август. Той е създаден от Иван Кирков през 2014 година, като голямата му цел е да докаже, че българската стендъп комедия не отстъпва по нищо на световните образци в жанра. След това комиците на Комеди клуб ще покажат своята програма и в Пловдив. В "Какво се случва" гостува един от участниците – Емо Йоцов.

"Изграждането на стендъп спешъл, който обикновено е един час, може да отнеме дори години, за да се изпипа така, че да бъде пълен смях. Всяка шега, когато я напишеш, е в зародишна форма, когато излезе пред публика започва да лази, прохожда и тича, без публиката не става" – казва Емо Йоцов.

Емо Йоцов"Най-голямото табу в стендъпа е да крадеш идеи от филми, комедии, вицове, това прави на останалите много лошо впечатление. Ако правиш шеги, които не са твои или не си обвързан с тях, това си личи. Ядрото на шегата трябва да е нещо много лично от твоя живот."

Според комика, ако хората не се засмеят, това потиска особено много, но се преживява и се продължава напред. "Имаш някакви насоки, например Иван Кирков ни обучава, но докато не излезеш на сцената и не го преживееш, няма как да се научиш. Със сериозните теми също можеш да се шегуваш, но има тънка граница, за която трябва да се внимава."

Комеди клуб ще покаже най-добрите си комедианти в предстоящите фестивални дни, като програмата се прави от най-доброто от техните индивидуални шоута. 

Чуйте Емо Йоцов в "Какво се случва".

Снимки – Комеди клуб

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени