Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник

Снимка: fb/Община Перник

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник през август.

Графити майстори се включват в разкрасяване на сиви и неприветливи градски пространства в Перник. По повод Международния ден на младежта, талантливите млади артисти целят да направят миньорския град по-красив и по-цветен. Творбите се очаква да бъдат завършени днес (12 август), каза пред Радио София Кристиан Петров от община Перник.

„Днес е Международният ден на младежта. Това е едно събитие, което се чества с много инициативи. Август винаги се е превръщал в сцена за изява на младежите в нашия град. На 12 август тази година честваме 16 години от създаването на един от първите за България Консултативни съвети за младежка политика. Ще приключим с концерт в парковото пространство в града, с информационни мероприятия пред Двореца на културата“, добави PR експертът на община Перник.

На 16 и 17 август Перник ще бъде джаз. Международният джаз фестивал в града за втора поредна година ще събере на една сцена музикантите на Пернишката крепост. В събитието, което ще бъде със свободен вход, ще вземат участие едни от най-добрите джаз музиканти от цял свят. Тази година на крепостта ще бъде обособена и безплатна къмпинг зона за всички, които искат да бъдат част от двудневния фестивал.

„Амбицията на община Перник е да направи силен летен сезон със събития, които са алтернатива на зимния сезон, когато Перник става Европейска маскарадна столица“, добави Кристиан Петров.

На 24 август предстои и Четвъртият Парк Фест „Пейка“, а мястото отново е Пернишката крепост. Тази година сцената е отворена предимно за млади рап групи.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна