Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Миланов: Наслагва се мантрата, че МВР влияе върху изборния процес!

"Необходими са допълнителни средства за назначаване на 202 щатни бройки в пожарната"

| Интервю
Снимка: МВР

Не бяхме на протестите, обясни пред БНР Станимир Миланов, зам.- председател на Синдикат "Огнеборец", след като вчера полицаи излязоха пред НС, за да изразят недоволството си от "безпрецедентния опит за употреба на МВР".

"Нашето задължение е да следим за спазване на социалния диалог и да защитаваме правата на нашите членове.

През последните дни се наслагва една мантра, че МВР влияе върху изборния процес. Тя е грешна и неправилна. МВР е основен фактор за осигуряване на честни и прозрачни избори. Не може да приемем опитите за насаждане на такова мнение сред обществото - че сме неспособни да изпълним регламентираните си дейности.

Нашите момчета са тръгнали в два часа през нощта за планината Славянка от София. След 30 часа работа се прибират и чуват само упреци в емисиите и изразяване на съмнения, че не сме си свършили правилно работата".

Следващият министър трябва да може да продължи делото на настоящия - Калин Стоянов, посочи той в предаването "Преди всички". 

"Обезпечаване на структурата с човешки ресурс и материално-технически. Това минава през по-висок бюджет за МВР през 2025 г.

От първи януари екипите за пожарогасителна и спасителна дейност трябва да са минимум от трима служители. Затова трябва да се отпуснат допълнителни средства за назначаване на 202 щатни бройки". 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл. 


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени