Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гасперини: Пропуснахме възможност, липсва ни нещо малко

Джан Пиеро Гасперини
Снимка: БТА

Въпреки загубата от Реал (Мадрид) във финала за Суперкупата на Европа треньорът на Аталанта - Джан Пиеро Гасперини, е доволен от отбора си.

"Въпреки всичко съм горд с отбора. В понеделник започваме и първенството на Италия, което е друга история", каза специалистът, който работи с тима от Бергамо от 2016 година.

"Бях уверен, че сме способни да направим добър мач и да създадем проблеми на Реал. Мачът се променя след техния гол, най-вече и след второто попадение, което изглеждаше неизбежно. Започнахме добре с чистото положение на Лукман и със спасяването на Куртоа на Да наваксаме изоставянето на това е трудно, защото се излагаме на риск да се открием много", каза след мача италианецът.

"Пропуснахме добра възможност и това не ми харесва, защото имахме положения да поведем. Трябва да сме по-цинични. Много съм горд, но винаги ни липсва нещо малко. В Дъблин (б. а - спечеления финал с Байер Леверкузен) го намерихме, тук не успяваме. Съжалявам за играчите, защото за тях това е редък шанс", добавя треньорът.

„С Карло имаме страхови отношения, след края на мача говорихме само за футбол“, каза той за разговори си с Анчелоти.

"Трябва да извлечем положителното от този мач, защото в понеделник за нас започва и Серия А, която е друга история. Трябва да си направим и сметките, защото извън строя вече е и Колашинац", завърши Джан Пиеро Гасперини.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна