Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен

Снимка: Стоян Радев

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен, съобщи старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР Сливен. По случая вече има един задържан, издирва се втори. Няма опасност за живота и домовете на хората от квартал „Комлука". 
Два пожарни екипа следят огъня да не навлезе в града. Пожарни екипи са разположени в района на местността „Свети Георги", а горски служители със специализирани автомобили за гасене и пожарникари са разположени в района на върха на „Бармук баир", където е един от символите на града - 33 метровия православен кръст. Включена е и военна техника. Старши комисар Димитър Величков обяви, какво се случва до момента.
Доброволецът Стефан Дормушев коментира, че огънят е тръгнал около 13.00 часа.
"Помогнах там, вземахме да гасим. Там горе има и други коли. Имаше и още доброволци, аз слязох, защото вече ми стана много горещо. Аз не мога повече да гася горе. И маркуч нямам с какво да гася. Да ми дадат една две палки и пак ще се кача. Има много млади момчета тук, то и е за нас, нашите къщи ще изгорят. Няма да изгорят чуждите къщи."
Работата по гасенето на пожара продължава и в момента.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна