Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконният хоспис в Банкя, в който загина човек - на фирма с регистрация за пансион за животни

Автор:
Снимка: Добромир Видев

Незаконният хоспис за стари хора в Банкя, в който вчера избухна пожар и загина човек, е на фирма, която има регистриран пансион за животни и то на друг адрес. Това каза пред БНТ заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров.
 Не е ясно как е регистриран незаконният дом за възрастни хора в Банкя, отбеляза Лазаров и добави, че според него този тип дейност трябва да бъде инкриминирана, защото сега наказанията са само административни:

"След като се наложи съответната глоба, има случаи, в които те продължават да предоставят тази услуга. Ние отново отиваме, отново налагаме глоба.(...) В същото време е възможно (да има) и друг подход -  затваря се съответният обект, обаче се открива на някое място, което е или в близост, или в друго населено място.(...)

Става ясно, че не можем да установим собственик, не можем да установим фирма - предоставен е единен идентификационен код (ЕИК) на съответна фирма, обаче под това излиза регистрация на пансион и забележете - пансионът не е за хора, а е за животни", посочи Лазар Лазаров.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна