Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас отпадна, Синер продължава служебно в Синсинати

Алкарас се размина с титлата и в Синсинати.
Снимка: БТА

Водачът в световната ранглиста и в схемата Яник Синер от Италия се класира без игра за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите „Мастърс“ в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 795 555 долара.

Австралиецът Джордан Томпсън се оттегли от срещата със Синер в третия кръг заради проблем с ребрата. Така италианецът достигна до четвъртфиналите на турнир от АТП сериите за единадесети път през сезона. Негов съперник в спора за класиране на полуфиналите ще бъде шестият в схемата Андрей Рубльов от Русия, който преодоля американеца Брендън Накашима със 7:6(5), 6:1.

Третият поставен Александър Зверев (Германия) си осигури място на четвъртфиналите след победа над испанеца Пабло Кареньо-Буста със 7:5, 7:6(6) за два часа и пет минути игра. Зверев пропиля аванс от 3:1 в първия сет, Кареньо-Буста изравни за 5:5, но представителят на Германия взе частта със 7:5 след два поредни гейма в края. Във втория сет испанецът навакса изоставане от 2:4 до преднина от 5:4 и водеше с 6:5, но Александър Зверев стигна до успеха след тайбрек.

Французинът Гаел Монфис отстрани втория в схемата испанец Карлос Алкарас при доиграването на двубоя между тях с 4:6, 7:6(5), 6:4 след като първоначално мачът бе отложен заради дъжд в тайбрека на втория сет. Монфис ще се изправи в третия кръг срещу 15-ия поставен Холгер Руне от Дания. Френският тенисист изравни резултата в сетовете след добри изяви в тайбрека, а в третата част поведе с 3:1 след пробив третия гейм и задържа аванса си до края.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна