Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава гасенето на тлеещи огнища край бившия ремонтен завод в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Огнеборци все още са на мястото на пожара, при който късно вчера изгоряха складови помещение в бившия ремонтен завод в Шумен.

Има локални огнища, които тлеят, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Движението в района е ограничено.

Три полицейски екипа са на място, към момента улица "Цветан Зангов" е затворена, за да могат противопожарните екипи да продължат действията по ликвидиране на останалите тлеещи в склада огнища.

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите извършиха проверка по сигнал за пожара в бившия ремонтен завод в Шумен. На място е осъществен и контрол за качеството на атомсферния въздух с газанализатор, който се използва в случаи на аварийни ситуации, при пожари и промишлени замърсявания. Резултатите от полевите замервания се обработват, съобщиха от Екоинспекцията. 

По данни от разположената в града автоматична измервателна станция, не е отчетено превишаване на нивата на концентрация на определените замърсители в атмосферния въздух към 19.00 часа вчера.

Общо 168 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, сочат данни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“. Екипите на пожарната са реагирали на 215 сигнала за произшествия. При пожарите няма загинали и пострадали.


По публикацията работи: Айше Лятиф
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени