Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борусия (Мьонхенгладбах) е във втория кръг за купата на Германия

Борусия (Мьонхенгладбах)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах) се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия по футбол след успех с 3:1 като гост на третодивизионния Ерцгебирге Ауе.

Домакините поведоха с 1:0 още в осмата минута след попадение на 22-годишния полузащитник Мика Клаусен. Борусия Мьонхенгладбах възстанови равенството до края на първото полувреме, след като в 34-ата минута французинът Франк Онора реализира за 1:1. Елитният германски тим можеше да поведе още до почивката, но в петата минута на добавеното време на първото полувреме Юлиан Вайгъл пропусна дузпа. С голове на 21-годишния защитник Лука Нец в 52-ата и на Аласан Плеа в 70-ата минута гостите все пак стигнаха до успеха с 3:1 и продължават на 1/16-финалите в надпреварата.

За втория кръг се класира и втородивизионният Гройтер Фюрт, който преодоля състезаващия се в пета дивизия Шот Майнц с 2:0 като гост, след попадения на нападателя Денис Сърбени в осмата и на влезлия като резерва на мястото на Сърбени - Сулиман Мутафа в 82-ата минута.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени